World cleanup day in Terneuzen

07-09-2021

Beste medebewoners van Terneuzen,

Zaterdag 18 september is het weer World Cleanup Day. 🌍 De grootste wereldwijde schoonmaakactie van het jaar! Tijdens deze opruimactie geven ruim 180 landen met in totaal 50 miljoen mensen, de planeet een grote schoonmaakbeurt. 🗑

𝐎𝐩𝐫𝐨𝐞𝐩

Natuur&Zo en Schoon Zeeland roepen jullie op om die dag ook de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen. Een schone omgeving is belangrijk voor de dieren en het milieu, maar ook voor onze buurt, onze gezondheid en de veiligheid op straat. Doe jij ook mee? Met een groepje collega's, je eigen gezin of een wellicht een combinatie van de twee. Samen op pad om ons schoon Zeeland nog mooier te maken.

𝐃𝐨𝐞𝐥

Het doel van de World Cleanup Day is uiteraard om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Maar vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hiervoor is de Litterati-app ontworpen. Wil je hier ook aan bijdragen op die dag? Lees op de site van de World Cleanup Day Nederland (https://www.worldcleanupday.nl) hoe.

𝐀𝐟𝐯𝐚𝐥𝐠𝐫𝐢𝐣𝐩𝐞𝐫𝐬

Om het opruimen wat makkelijker te maken stellen wij afvalgrijpers beschikbaar (max 2 per persoon). Tevens krijg je er per aanvraag een leuke attentie bij als je de afvalgrijper ophaalt.

Dus doe mee! Vraag voor 13 september hier (https://www.natuurenzo.nl/afvalgrijper-ambtenaren) een afvalgrijper aan. Wees er wel snel bij want op=op!

De afvalgrijpers zijn vanaf woensdag 15 september af te halen bij: de Bibliotheek 📖, Oostkant 1, Terneuzen.

We wensen jullie veel succes en vooral veel plezier bij het opruimen! Zet hem op! 💪

Safety first! Denk aan de veiligheid van jouw team! Ga niet langs drukke wegen opruimen. Blijf op het verkeer letten. Opvallende kleding kan helpen bij jullie zichtbaarheid. 🦺