Activiteiten in de wijk

 

Op zaterdag 5 juni aanstaande tussen 11.00 en 15.00 uur, organiseert de wijkraad Binnenstad een 'Rondje met Pit - Spelletjesdag in de binnenstad'. Bijgaande flyer werd huis-aan-huis verspreid in de wijken Binnenstad en Java. Deze activiteit vindt buiten plaats (coronaproof) én er valt nog wat lekkers te winnen ook.

Kinderen kunnen tussen bovengenoemde tijden een stempelkaart ophalen bij Wijkcentrum de Triangel en vervolgens op zeven locaties een spelletje doen. In welke volgorde je dat doet maakt niet uit. Als je een spelletje hebt gedaan, ontvang je op elke locatie een stempel. Op vertoon van een volle stempelkaart worden de kids getrakteerd op een gratis ijsje van IJssalon Zegers.

Kern met Pit - troffeewinnaar Zeeland

Weet je nog, het spelletjesproject van bewoners, kinderen en de wijkraad? Speel- en beweegplezier voor jong en oud! Bekijk hier de aftermovie.

De volledige spelletjesroute kun hier downloaden via de website van Kern met Pit. Op deze route kom je de bestaande én nieuwe spellocaties tegen.

Op 23 januari 2021 werd het project 'Spelen in de Binnenstad' uitgeroepen tot troffeewinnaar Zeeland van Kern met Pit! De wijkraad won maar liefst € 2500,- extra budget voor hun project.

Maar.. het houdt niet op. Het spelletjesproject maakt ook kans om verkozen te worden tot landelijke winnaar van Kern met Pit. Dat betekent, nog meer geld voor het project, dus: nóg meer speelplezier in het centrum van Terneuzen! De landelijke prijsuitreiking vindt plaats via een livestream op zaterdag 5 juni aanstaande om 15.30 uur via www.kernmetpit.nl 

Stem ook!

Het zou toch fantastisch zijn als dit leuke burgeriniatief, in samenwerking met de gemeente en Clavis, wordt verkozen tot landelijke winnaar. Hiervoor zijn stemmen nodig! Stem je ook?

Het spelletjesproject dingt mee voor de Gouden Pit ter waarde van € 3000,-. Namens de initiatiefnemers vraag ik je om ook te stemmen op dit project én deze oproep te delen in jouw netwerk. Hoe meer stemmen, des te meer kans voor Terneuzen. De publieksstemmen tellen voor 50% mee in de beoordeling van de winnaar.

>>Stemmen kan tot en met woensdag 2 juni 2021 via deze link (kies voor 'Zeeland: Spelletjesroute Terneuzen').

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Kern met Pit is onderdeel van KNHM foundation: Een landelijke organisatie, met in elke provincie een team.

Burgerinitiatieven wijkraad Binnenstad en Java

Waar het begon met de veiling van de oude straatnaamborden, kijken we inmiddels terug op een geslaagd spelletjesproject wat hier op volgde. De wijkraad zet zich enthousiast in voor de leefbaarheid van de binnenstad en Java en zit niet stil. De neuzen hebben ondertussen een prominente plaats gekregen op het Stadshuisplein en de wijkraad is alweer bezig met de uitwerking van hun volgende initiatief: De 7 boogjes van de binnenstad. Dit is ook een samenwerking tussen wijkraad, gemeente en Clavis. Ontzettend veel ideeën zijn hiervoor opgehaald in de binnenstad. Volgende week bespreekt de wijkraad een selectie hiervan met lokale kunstenaars. Binnenkort laten we aan je weten hoe zij dit project samen gaan vormgeven.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de wijkraad via het e-mailadres: wijkraadbinnenstad@terneuzen.nl